• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
Browsing Beslenme ve Diyetetik Bölümü by Title 
  •   DSpace Home
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü
  • Browsing Beslenme ve Diyetetik Bölümü by Title
  •   DSpace Home
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü
  • Browsing Beslenme ve Diyetetik Bölümü by Title
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Browsing Beslenme ve Diyetetik Bölümü by Title

  • 0-9
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • H
  • I
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • O
  • P
  • Q
  • R
  • S
  • T
  • U
  • V
  • W
  • X
  • Y
  • Z

Sort by:

Order:

Results:

Now showing items 1-20 of 344

  • title
  • issue date
  • submit date
  • xmlui.ArtifactBrowser.ConfigurableBrowse.sort_by.indexing
  • ascending
  • descending
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
    • 3-Hydroxy-3-Methylglutaryl-Coa Lyase Deficiency: A Case Report And Literature Review 

      Yılmaz, Özlem; Kitchen, Steve; Pinto, Alex; Daly, Anne; Gerrard, Adam; Hoban, Rachel; Santa, Saikat; Sreekantam, Srividya; Frost, Kathryn; Pigott, Anna; MacDonald, Anita (Aran Ediciones, S L, 2018)
      Introduction: 3-hydroxy-3-methylglutaryl-CoA (HMG-CoA) lyase deficiency is an autosomal recessive disorder that usually presents in the neonatal period with vomiting, metabolic acidosis, hypoglycemia and absent ketonuria. ...
    • Açlık ve Tokluk Durumunda Yapılan Submaksimal Aerobik Egzersizin Substrat Oksidasyonuna Etkisi 

      Nefes Çakar, Aslıhan (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2021-07)
      The aim of study was to investigate the effect of submaximal aerobic exercise performed in different days on substrate oxidation in fasting and postprandial conditions.13 male football players, aged between 18-25, included ...
    • untranslated

      Açıkta Satılan Baharatların Gerçek Zamanlı Polimeraz Zincir Reaksiyonu ile Mikrobiyolojik Yönden İncelenmesi 

      Wassouf, Nagham (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2014)
      In this study, a total of 84 samples of unpackaged spices (21 black pepper, 21 red pepper, 21 cummin and 21 sumac) which were collected from retail shops in 7 cities of Turkey; Istanbul, Izmir, Ankara, Adana, Samsun, ...
    • Adana İlinde İçilen İçme Sularının Alüminyum Düzeylerinin Belirlenmesi 

      DOĞAR, Mehmet Miktat (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018)
      In this study, determination of aluminum contents of drinking water from metal and plastic pipes in drinking water distribution systems, pH and conductivity values of drinking water and also the relationship between pH and ...
    • Adjusting Diet With Sapropterin In Phenylketonuria: What Factors Should Be Considered? 

      MacDonald, Anita; Ahring, Kirsten; Dokoupil, Katharina; Gokmen-Ozel, Hulya; Lammardo, Anna Maria; Motzfeldt, Kristina; Robert, Martine; Rocha, Julio Cesar; van Rijn, Margreet; Belanger-Quintana, Amaya (Cambridge Univ Press, 2011)
      The usual treatment for phenylketonuria (PKU) is a phenylalanine-restricted diet. Following this diet is challenging, and long-term adherence (and hence metabolic control) is commonly poor. Patients with PKU (usually, but ...
    • Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne Başvuran Hiperkolesterolemili Bireylerin Zeytinyağı Tüketimi ile Kan Yağları Arasındaki İlişki 

      Ercan Oğuz, Nilpınar (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2014)
      Seventy three invididuals (24 male, 49 female) of newly diagnosed hypercholesterolemia aged 30-60 years with serum total cholesterol level of 240-350 mg/dL, who resorted to Adnan Menderes University Practice and Research ...
    • Adolesan Futbolcuların Beslenme Durumları ile Sıvı Tüketimleri ve Kafein Alımlarının Değerlendirilmesi 

      OTMAN TAMER, ÖZLEN (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2017)
      Energy, nutrient elements and fluid requirements of player adolescents show differences in accordance with same age who are not practising. With the aim to determine of convenience of their requirements according to ...
    • Adolesanlarda Karbonhidrat Alımı, Şeker Bağımlılığı ve Stres Durumu Arasındaki İlişki 

      Tosun, Mine (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2022)
      The behavioral changes seen in addictive substances against frequently consumed foods have led researchers to investigate the addictive effects of foods. This study was carried out to reveal the relationship between ...
    • Adölesanlarda Diyetin İnflamatuar İndeksinin İnflmatuar Belirteçler ve Metabolik Sendrom Bileşenleri ile İlişkisi 

      Seremet Kürklü, Nilgün (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018)
      Aged between 10-16 years, 343 adolescents who applied to Pediatric Polyclinic in T.R. University of Health Sciences Antalya Training and Research Hospital participated in this study which aimed to detect general ...
    • Adölesanlarda Televizyon, Bilgisayar/Video Oyunu gibi Medya Kaynaklarının Kullanımı ile Besin Tüketim Durumu Arasındaki İlişkinin İncelenmesi 

      Kartal, Fatma (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2017)
      Kartal, F. Assessment of Relationship between Usage of Media Resources such as Television, Computer/Video Game and Food Consumption in Adolescents. Hacettepe University Institute of Medical Sciences, Dietetic Program, ...
    • Adrese Teslim Diyet Yemek Hizmetinin Ağırlık Kaybı ve Metabolik Parametreler Üzerine Etkisi 

      Çapaş, Merve (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2021)
      Home delivered diet meal service is used in weight loss diets as a result of the need for new diet-based concepts in weight management. This study was planned to evaluate some biochemical parameters, antropometric measurements ...
    • Aflatoksin M1 Biyoerişilebilirliği Üzerine Probiyotik Mikroorganizmalar, Biyopolimer ve Diyet Lifi Etkinliğinin İncelenmesi 

      Sevim, Sümeyra (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2023-06-08)
      Aflatoxin M1 (AFM1) is an important mycotoxin with mutagenic and carcinogenic properties, most commonly found in milk and dairy products. In this study, the effects of Leuconostoc mesenteroides RSKK 06043, Saccharomyces ...
    • Ağırlık Kaybı Programına Ek Olarak Verilen Krill ve Balık Yağının Obezite ile İlişkili Parametrelere Etkisi 

      Gemili Ormancı, Özge (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2022)
      Obesity has been considered as a significant public health problem and its management mainly comprised of medical nutrition theraphy, therefore and the effectiveness of different dietary bioactive compounds in the treatment ...
    • Akciğer Kanseri Hastalarında Ameliyat Öncesi ve Sonrası Besin Desteğinin İnflamasyon Göstergelerine ve Yaşam Kalitesine Etkisi 

      Günsel Yıldırım, Gökçe (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2023-05)
      Günsel Yıldırım G. The Effect of Pre- and Post-operative Nutritional Support on Inflammation Indicators and Quality of Life in Lung Cancer Patients, Hacettepe University Graduate School of Health Sciences Nutrition and ...
    • Akne Vulgarisli Bireylerde Diyetle İlgili Risk Faktörlerinin Değerlendirilmesi 

      Özsöylemez, Aysel (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019-07-25)
      The aim of this study was to determined, dietary risk factors for acne vulgaris (AV). Patients that were between 18-30 years old and diagnosed with mild to severe AV in Bodrum Public Hospital between April 2018 – September ...
    • Akut Miyokard İnfarktüsü Geçiren Bireylerin Beslenme Durumu ile Serum Nesfatin-1 Düzeyi Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi 

      KUYUMCU, ALİYE (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018)
      Kuyumcu, A., Evaluation of the Relationship Between Nutritional Status and Serum Nesfatin-1 Level in Individuals with Acute Myocardial Infarction. Hacettepe University, Institute of Health Sciences, Programme of Nutrition ...
    • Alıç ve Enginar Ekstraktının Heterosiklik Aromatik Aminlerin Oluşumu Üzerine Etkisi 

      Tengilimoğlu Metin, Mercan Merve (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2017)
      Tengilimoglu Metin, M.M., The Effect of Hawthorn and Artichoke Extract on the Formation of Heterocyclic Aromatic Amines, Hacettepe University Institute of Health Sciences PhD. Thesis in Nutrition and Dietetics, Ankara, ...
    • Ankara İlinde Yaşayan Yaşlı Bireylerde Mevsimsel Değişimin Beslenme Durumu, Fiziksel Aktivite Düzeyi ve Bazı Kan Parametreleri Üzerine Etkisi 

      Ersoy, Nesli (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2017)
      Seasonal variations affect health and nutritional status, and mortality and/or morbidity in elderly. This study was conducted with 31 patients, over 65 years old, who applied to Geriatrics Department of Gülhane Military ...
    • untranslated

      Ankara Piyasasında Satışa Sunulan Nar Ekşisi, Nar Ekşisi Sosu ve Üzüm Pekmezlerinin Hidroksimetilfurfural Düzeyinin Saptanması 

      Metin, Ziya Erokay (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2014)
      5- Hydroxymethylfurfural is an intermediate compound as a result of non-enzymatic browning reaction, appears with dehydration of hexoses in acidic conditions and is a compound gives information about applied thermal ...
    • Ankara'da Diyabet Okuluna Devam Eden Tip2 Diyabetli Yetişkin Bireylerin Beslenme Bilgi Düzeylerinin ve Diyabet Tutumlarının Değerlendirilmesi 

      Mançu Tülek, Tuğba (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-06)
      Mançu Tülek T. The Evaluation of Knowledge Levels and Attitudes towards Diabetes among Adults who Has Type 2 Diabetes and Continue the School of Diabetes in Ankara. Hacettepe University, Institute of Health Sciences, ...
      Hacettepe Üniversitesi Kütüphaneleri
      Açık Erişim Birimi
      Beytepe Kütüphanesi | Tel: (90 - 312) 297 6585-117 || Sağlık Bilimleri Kütüphanesi | Tel: (90 - 312) 305 1067
      Bizi Takip Edebilirsiniz: Facebook | Twitter | Youtube | Instagram
      Web sayfası:www.library.hacettepe.edu.tr | E-posta:openaccess@hacettepe.edu.tr
      Sayfanın çıktısını almak için lütfen tıklayınız.
      Contact Us | Send Feedback



      DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
      Theme by 
      Atmire NV
       

       


      DSpace@Hacettepe
      huk openaire onayı
      by OpenAIRE

      About HUAES
      Open Access PolicyGuidesSubcriptionsContact

      livechat

      sherpa/romeo

      Browse

      All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeDepartmentPublisherLanguageRightsxmlui.ArtifactBrowser.Navigation.browse_indexFundingxmlui.ArtifactBrowser.Navigation.browse_subtypeThis CommunityBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeDepartmentPublisherLanguageRightsxmlui.ArtifactBrowser.Navigation.browse_indexFundingxmlui.ArtifactBrowser.Navigation.browse_subtype

      My Account

      LoginRegister

      DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
      Theme by 
      Atmire NV