Browsing Beslenme ve Diyetetik Bölümü by Department "Toplu Beslenme Sistemleri"
Now showing items 1-4 of 4
-
COVID-19 Geçiren ve Geçirmeyen Bireylerin Gıda Güvenliği Algıları, Satın Alma Davranışları ve Hijyen Uygulamalarının Değerlendirilmesi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2022)The purpose of this study was to investigate the food safety perceptions, purchasing behaviors, and hygiene practices of individuals COVID-19 positive and COVID-19 negative. The study was conducted online, and the questionnaire ... -
Farklı Etleri Pişirmede Oluşabilecek Partikül Madde Miktarı ve Maruziyetine Etki Eden Faktörlerin Belirlenmesi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2024)Cooking is one of the important sources of particulate matter formation. Both the particulate matter itself and some of the trace elements it contains are considered carcinogenic. This study aimed to determine the exposure ... -
Televizyonda Yayınlanan Fast Food Reklamlarının Besin Ögesi Örüntü Profili Modelleri Kullanılarak Değerlendirilmesi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2024-06-07)Fast food meal and beverage advertisements are made on television, which is still the most widely used and influential of the mass media. Studies have shown that these foods are among the causes of childhood obesity. This ... -
Yulaf Kepeği ile LEUCONOSTOC LACTIS Probiyotik Bakterisinin Badem Sütünde Aflatoksin B1 (AFB1) Biyoerişilebilirliği Üzerine Etkisi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2024)Aflatoxin B1 (AFB1) is a type of mycotoxin produced by the secondary metabolism of the fungi Aspergillus flavus and Aspergillus parasiticus. Mycotoxin induced possible health risks can be reduced with AFB1 detoxification. ...