Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi

Göster/Aç
Tarih
2006Yazar
Acar, Jale
publications
0
supporting
0
mentioning
0
contrasting
0
0
0
0
0
Citing PublicationsSupportingMentioningContrasting
See how this article has been cited at scite.ai
scite shows how a scientific paper has been cited by providing the context of the citation, a classification describing whether it supports, mentions, or contrasts the cited claim, and a label indicating in which section the citation was made.
Üst veri
Tüm öğe kaydını gösterÖzet
İki cilt halinde hazırlanması öngörülen Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi kitabının 1. cildi olan Meyve ve Sebze Suları Üretimi başlıklı kitap Hacettepe Üniversitesi tarafından Ocak 2005 tarihinde yayımlanmıştır. 2. Cildi oluşturan bu kitapta meyve ve sebzelerin ısıl işlemler, dondurma, kurutma, ışınlama, soğutma ve kimyasallarla muhafaza gibi diğer işleme ve/veya dayanıklı hale getirme yöntemleri incelenmektedir.
Kitabın 11. ve son bölümünde ise yukarıda belirtilen yöntemlerle işlenmiş meyve ve sebze ürünleriyle, ambalajların kalite kontrol yöntemlerine değinilmiştir.