Ara
Toplam kayıt 35, listelenen: 1-10
Adölesanlarda Televizyon, Bilgisayar/Video Oyunu gibi Medya Kaynaklarının Kullanımı ile Besin Tüketim Durumu Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2017)
Kartal, F. Assessment of Relationship between Usage of Media Resources such as Television, Computer/Video Game and Food Consumption in Adolescents. Hacettepe University Institute of Medical Sciences, Dietetic Program, ...
Ramazanda ve Tatil Dönemlerinde Egzersiz Yapan ve Yapmayan Bireylerin Antropometrik Ölçümlerindeki Değişimlerin Saptanması
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2017)
Tutumlu, H. Effects of Ramadan and Holiday Season on Anthropometric Measurements of Exercising and Non-Exercising Individuals. Hacettepe University, Health Sciences Institute, Nutrition Sciences Program, Master Thesis, ...
Koroner Arter Hastalarında Beslenme Durumu ile Serum Asimetrik Dimetil Arjinin (ADMA) Düzeyi Arasındaki İlişki
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2017)
Serum ADMA level is a factor to determine cardiovascular diseases (CVD). It is hypothesized that individual nutritional status, dietary quality and dietary antioxidant composition may play a role in regulation of serum ...
Bir Medya Kurumunda Çalışanlarda Beslenme ve İş Stres Durumlarının Değerlendirilmesi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2017)
The aim of this study was to determine the relationship between nutritional behaviours, nutritional status, anthropometric measurements and stress levels and stress status of media workers in a media institution. The sample ...
Bariatrik Cerrahi Hastalarında Beslenme ve Davranış Tutumu Üzerine Ölçek Geliştirme
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2017)
Çelik, E., Scale Development on the Nutrition and Behavior Attitudes in Bariatric Surgery Patients. Hacettepe University Institute of Health Sciences MSc Thesis in Dietetics, Ankara, 2017. This study was held to develop a ...
Non-Alkolik Yağlı Karaciğer (NAYKH) Hastalığı Olan Bireylerde Doymuş Yağı Azaltılmış Diyetin İnflamasyon Üzerine Etkisi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2017)
Erdem N.B., Effect of Reduced Saturated Fatty Acid Diet on Inflammation in Non-AlcoholicFatty Liver Disease (NAFLD), Hacettepe University Institue of Health Sciences of Nutritional Sciences, Master of Sciences Thesis, ...
Diyete Eklenen Farklı Türlerdeki Şekerin Yağ Asit Translokasyonu, Depolanması Ve İştah İle İlintili Peptidler Üzerine Etkileri
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2017-08-17)
This study was done to examine the effects of high consumption of added sugar (sucrose, fructose, high fructose corn syrup) on dams and pups when consumed as a part of the maternal diet through the points of obesity, fatty ...
Yetişkin Kanserli Hastalarda Diyetin Toplam Antioksidan Kapasitesinin Değerlendirilmesi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2017)
Yeniçağ, R., Assessment of the Dietary Total Antioxidant Capacity in the Adult Cancer Patients, Hacettepe University Faculty of Pharmacy Department of Nutritional Sciences Masters Degree Thesis, Ankara, 2017. The aim of ...
Kolelitiazisli Hastaların Beslenme Durumları ve Bazı Biyokimyasal Bulguların Değerlendirilmesi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2017)
Yalcintas, EB. Analysis of Nutritional Status of Patients with Cholelithiasis and Some
Biochemical Symptoms. Hacettepe University Institute of Health Sciences, Master of
ScienceThesis in Dietetics Programme, Ankara, 2017. ...
Chia Seed (Salvia Hispanica L.) Added Yogurt Reduces Short-Term Food Intake And Increases Satiety: Randomised Controlled Trial
(2017)
BACKGROUND/OBJECTIVES Several studies have reported that consumption of Salvia Hispanica L.,commonly known as chia seed, may exert beneficial effects on health outcomes. The main purpose of this study was to examine the ...