Show simple item record

dc.contributor.advisorAlagöz, Handan Yavuztr_TR
dc.contributor.authorAkgönüllü, Semratr_TR
dc.date.accessioned2015-10-15T06:53:47Z
dc.date.available2015-10-15T06:53:47Z
dc.date.issued2013tr_TR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11655/2163
dc.description.abstractAffinity chromatography is a chromatographic method of separating biological mixtures, based on highly specific biological interactions. Hydrophobic interaction chromatography, (HIC), which is a sub-group of affinity chromatography, takes advantage of the hydrophobicity of proteins promoting its separation on the basis of hydrophobic interactions between immobilized hydrophobic ligands and nonpolar regions on the surface of the proteins. L-Phenylalanine (L-Phe) is a hydrophobic amino acid and the central nervous system requires it for normal operation. L-Phe is used in medicine, pharmaceutical and food industry. Enantiomers have the same chemical or physical properties, but different biological, pharmacological and toxicological effects due to differences such as the nature of different biological and pharmacological activity.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherFen Bilimleri Enstitüsütr_TR
dc.subjectAffinity chromatographytr_TR
dc.titleL-FenilalaninIn Tanınmasına Yönelik Afinite Kartuşlarının Hazırlanmasıtr_TR
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesistr_TR
dc.callno2013/9tr_TR
dc.contributor.departmentoldKimyatr_TR
dc.description.ozetAfinite kromatografisi, biyolojik karışımların ayrımında ve tanınmasında kullanılan yüksek seçicilikte kimyasal etkileşimlere dayanan kromatografik bir yöntemdir. Afinite kromatografisinin bir alt grubu olan hidrofobik etkileşim kromatografisi (HEK), proteinlerin ve aminoasitlerin yapısında bulunan polar olmayan bölgeler ile hidrofobik ligandlar arasında gerçekleşen, hidrofobik etkileşimleri temel alan kromatografik bir yöntemdir. Bu yöntem, proteinlerin ve aminoasitlerin hidrofobik bölgelerinden tanınmasını hedef alır. Hidrofobik bir amino asit olan L-fenilalanin (L-Phe), merkezi sinir sisteminin normal çalışması için gereklidir. L-Phe; sağlık, ilaç ve yiyecek endüstrisinde kullanılmaktadır. Enantiyomerler; aynı kimyasal veya fiziksel özelliklere sahip fakat biyolojik, farmakolojik ve toksikolojik etkileri gibi önemli farklılıklarından dolayı farklı biyolojik doğaya ve farmakolojik aktivitelere sahiptirler.tr_TR


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record