dc.contributor.advisor | Mutlu, Mehmet | tr_TR |
dc.contributor.author | Bozkurt, Dilara | tr_TR |
dc.date.accessioned | 2015-10-15T08:50:50Z | |
dc.date.available | 2015-10-15T08:50:50Z | |
dc.date.issued | 2014 | tr_TR |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11655/2746 | |
dc.description.abstract | Within the scope of this thesis, effects of cold plasma application, expected to be used for sterilization purposes in food industry, on vitamins and enzyme activity were investigated. For this purpose two different vitamin solutions, the fat-soluble vitamin E (α-tocopherol) and the water-soluble vitamin C (L-ascorbic acid) solutions, and polyphenol oxidase (PPO) enzyme were used. Besides, the effects of plazma application on rose hip were invesitgated. During studies, atmospheric plasma jet dielectric barrier discharge (DBD) plasma were used. | tr_TR |
dc.language.iso | tur | tr_TR |
dc.publisher | Fen Bilimleri Enstitüsü | tr_TR |
dc.subject | Ascorbic acid | tr_TR |
dc.title | Soğuk Plazma Uygulamasının Vitaminler ve Polifenol Oksidaz (Pfo) Enzimi Aktivitesi Üzerine Etkisi | tr_TR |
dc.type | info:eu-repo/semantics/masterThesis | tr_TR |
dc.callno | 2014/878 | tr_TR |
dc.contributor.departmentold | Gıda Mühendisliği | tr_TR |
dc.description.ozet | Tez kapsamında, genellikle sterilizasyon amacıyla gıda sanayisinde kullanım alanı bulması beklenen soğuk plazma uygulamasının vitamin ve enzim aktivitesi üzerine etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla yağda çözünen E vitamini (tokoferol) ile ve suda çözünen C vitamini (askorbik asit) olmak üzere iki farklı vitamin solüsyonu ve polifenol oksidaz (PFO) enzimi kullanılmıştır. Ayrıca plazma uygulamasının model gıda olarak seçilen kuşburnu meyvesine de etkisi incelenmiştir. Çalışmalar kapsamında atmosferik plazma jeti ve dielektrik bariyer boşalım (DBD) plazması kullanılmıştır. | tr_TR |