Erişim Hakları "Attribution-ShareAlike 3.0 United States" için listeleme
Toplam kayıt 26, listelenen: 21-26
-
Salebî’nin Kısasü’l-Enbiyâ Eserinin Eski Anadolu Türkçesine Çevirileri: Betimleyici Çeviri Kuramları Işığında Karşılaştırmalı Bir İnceleme
(Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019-07-23)Stories of the Prophets (Kiṣaṣ al-Anbiyā) written by Abū Isḥāḳ al-Thaʿlabī are one of the most popular works in the Turkish literature. It has several translations from Arabic to Turkish in different period of times. The ... -
Sanatta Kurucu Bir Güç Olarak Parodi
(Güzel Sanatlar Enstitüsü, 2019)Based on the concept of parody, this thesis aims to reach beyond the genre-oriented thematic constitution of artwork, to re-establish aesthetics as an artistic creation process in terms of politics and poetics thereby ... -
TIMSS 2015 Fen Duyuşsal Özelliklerinin Cinsiyet ve Bölgelere Göre İncelenmesi
(Eğitim Bilimleri Enstitüsü, 2020)Various international and national tests are applied to assess curricula across the world. About 250.000 students’ knowledge and skills are tested via Trends in International Mathematics and Science Study (TIMSS). Many ... -
Türkiye'de Bölgesel Dengesizliklerin Giderilmesi ve Teşvik Tedbirlerinin Rolü ve Etkinliği
(Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019)Incentives can be defined as tangible and / or intangible support, assistance and encouragements given to the public by various methods in order to ensure both resource allocation and socio-economic development by transferring ... -
Ülkelerin Girişimcilik Seviyelerine Göre Sınıflandırılması: UTADIS Uygulaması
(Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019-09)The fact that entrepreneurship can change, enhance or facilitate the world through an idea, makes it important for societies. This leads to a consensus on the promotion of entrepreneurship. However, supporting entrepreneurship ... -
Yeni Zelanda Frenk Üzümü Özütü Tüketiminin Dinlenim ve Egzersiz Sırasında Substrat Oksidasyonu ve Kardiyovasküler Yanıtlara Etkisi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019-05-20)New Zealand Blackcurrant (NZBC) is a high anthocyanin content fruit. It has been shown that 7-day intake of NZBC extract increase fat oxidation and improve cardiovascular responses but it is not known optimal duration and ...