Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Salmonella Spp. ve Escherıchıa colı’ye Etkili Bakteriyofajların Karakterizasyonu ve Gıda Uygulamaları
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2022)
There are many biological and chemical methods to combat with foodborne pathogens. Improvements or alternatives are required about the use of antimicrobial chemicals, namely antibiotics, due to the acceleration of the ...
Gıdalarda Kullanılmak Üzere Bakteriyofaj Temelli Enkapsülasyon Yöntemlerinin İncelenmesi, Optimizasyon ve Depolama Etkinliği Tayini
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2023)
It is known that bacteriophages are effective antimicrobial agents in biocontrol applications related to food preservation and safety. While exploiting this potential is an exciting future prospect, there is an urgent need ...
Süt ve Süt Ürünlerinde Sorunlara Neden Olan Patojen Salmonella SPP. ve Psikrotrof Pseudomonas Fluorescens Suşlarının Biyokontrolünde Bakteriyofajların Kullanımı
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2023)
Salmonella spp. and psychrotrophic microorganisms are significant concerns in the dairy industry. Salmonella, a prominent foodborne pathogen, poses substantial health risks and remains a global public health concern. ...