Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorYıldırım, Prof. Dr. Bora
dc.contributor.authorÇetinkaya, Sezin
dc.date.accessioned2017-06-09T06:12:30Z
dc.date.available2017-06-09T06:12:30Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-05-05
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11655/3468
dc.description.abstractStabilizer legs in mobile platforms are being used in many different fields. They take two tasks at the same time; load carrying and mobile platform immobilization when needed. In transport industry, they fix the elevator mechanism, is used to carry household goods from building balcony, to the ground. In building trade, they fix mobile concrete pumps to whereabout. In military applications, they fix missile launchers and electronic – communication related platforms assembled to truck to the ground. In mobile cranes assembled to truck chassis, these legs both stabilize the whole system to the ground and prevent overturn under different load carrying conditions. In all systems mentioned, stabilizer legs both carry load and also stabilize the mobile system. These systems can operate up to certain load levels. Aim of the thesis is to design a system that can endure up to 40 tons of load and perform static, Quasi-Static and fatigue analyses of the design and repeat the analyses until desired goals are achieved. ANSYS, finite element software, will be used for all analyses. Unique value of the thesis gained by the design and analyses had been done is to create stabilizer legs that can carry and endure loads more than the stabilizer legs already in use.
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherFen Bilimleri Enstitüsütr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccesstr_TR
dc.titleMobil Platform Sabitlendirici Ayaklarının Statik, Dinamik Ve Yorulma Analizlerinin Sonlu Elemanlar Simülasyonutr_TR
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesistr_TR
dc.description.ozetMobil platformlarda sabitleyici ayaklar birçok alanda kullanılmaktadır. Hem yük taşıma hem de hareketli platformu istenilen zamanda sabitleştirme görevini üstlenmektedirler. Nakliye sektöründe ev eşyalarının, binanın balkonu kullanılarak taşınabilmesi için kullanılan asansör mekanizmasını zemine sabitlemektedir. İnşaat sektöründe mobil beton pompaların bulunduğu yere sabitlenmesini sağlamaktadır. Askeri uygulamalarda kamyona monteli füze rampaları ve elektronik – haberleşme ile ilgili platformların araziye sabitlenmesi görevini üstlenmektedir. Kamyon şasisine monte edilmiş hareketli vinçlerde bu ayaklar yine aynı şekilde hem sistemin tamamını zemine sabitlerler hem de vincin çeşitli yük taşıma koşullarında devrilmemesini sağlamaktadır. Anlatılan tüm bu sistemlerde sabitleyici ayaklar hem yük taşırlar hem de hareketli olan sistemi sabitlemektedir. Bu sistemler belirli yük kapasitelerine kadar çalışabilmektedir. Tezin amacı 40 ton mertebelerinde ağırlıklara dayanabilecek sistem tasarımı yapıp bu tasarımın statik, quasi-statik ve yorulma analizlerini istenen koşullarda yapılması, tasarım hatalarını iyileştirip analizleri tekrarlanması ve tasarımın istenen performansta çalışmasını sağlamaktır. Tüm bu analizler için sonlu elemanlar yazılımı olan ANSYS kullanılmaktadır.iv Burada yapılan tasarım ve analizlerle elde edilen özgün değer, halihazırdaki sabitleyici ayak tasarımlarından daha yüksek ağırlıklara dayanabilecek ayakların dizayn edilmesidir.
dc.contributor.departmentMakine Mühendisliğitr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster