dc.contributor.advisor | Ünaleroğlu, Canan | tr_TR |
dc.contributor.author | Aytaç, Sertan | tr_TR |
dc.date.accessioned | 2015-10-15T06:53:42Z | |
dc.date.available | 2015-10-15T06:53:42Z | |
dc.date.issued | 2013 | tr_TR |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11655/2118 | |
dc.description.abstract | Boronic acids and modified pyrrole-based boronic acid derivatives have a special place on recognition of carbohydrates. The synthesis of derivatives of polypyrrolebased boronic acid was carried out in this study. Synthesized boronic acid derivatives were electrochemically polymerized on the surface of platinum electrode. The affinity of polymer films to fructose, glucose, galactose, lactose, and sucrose were analyzed by using Open Circuit Potential Method. The polymers of 3- (1H-pyrrol-1-yl) phenylboronic acid and 3 - (2,5-di (thiophen-2-yl)-1H-pyrrol-1-yl) phenylboronic acid that show affinity to fructose and glucose in basic medium were observed. | tr_TR |
dc.language.iso | tur | tr_TR |
dc.publisher | Fen Bilimleri Enstitüsü | tr_TR |
dc.subject | Boronic acids | tr_TR |
dc.title | Boronik Asit Türevlerinin Sentezi ve Monosakkarit Afinitelerinin Incelenmesi | tr_TR |
dc.type | info:eu-repo/semantics/doctoralThesis | tr_TR |
dc.callno | 2013/109 | tr_TR |
dc.contributor.departmentold | Kimya | tr_TR |
dc.description.ozet | Karbonhidratların tanınmasında, boronik asitlerin ve modifiye edilmis pirol bazlı boronik asit türevlerinin özel bir yeri vardır. Bu çalısmada, polipirol bazlı boronik asit türevlerinin sentezi gerçeklestirilmistir. Sentezlenen boronik asit türevleri, platin elektrot yüzeyinde elektrokimyasal olarak polimerize edilmistir. Polimer filmlerin fruktoz, glukoz, galaktoz, laktoz ve sakaroza olan afiniteleri Açık Devre
Potansiyel yöntemi kullanılarak incelenmistir. 3-(1H-pirol-1-il) fenilboronik asit ve 3-(2,5-di(tiyofen-2-il)-1H-pirol-1-il) fenilboronik asit polimerlerinin fruktoz ve glukoza bazik ortamda afinite gösterdiği gözlemlenmistir. Sentezlenen ürünler, 1H NMR,
13C NMR, FT-IR, HR-MS, SEM ve AFM teknikleri kullanılarak karakterize edilmistir. | tr_TR |