Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorSoygüt Pekak, Goncatr_TR
dc.contributor.authorKaşmer, Nağmetr_TR
dc.date.accessioned2015-10-14T13:07:27Z
dc.date.available2015-10-14T13:07:27Z
dc.date.issued2014tr_TR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11655/1305
dc.description.abstractThe aim of the first stage is to investigate the prevalence of binge eating among women, and also by exposing the overweight obese and normal-weight women, who got the highest scores on eating subscales, to the cues (sight and smell) of chocolate it is aimed to inquire whether or not there is a difference in terms of the craving scores and galvanic skin responses. The purpose of the second stage is to use the cue exposure and response prevention technique (Jansen, 2010) in order to assist obese adults to eliminate the effects of the environmental cues.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherSosyal Bilimler Enstitüsütr_TR
dc.subjectObesitytr_TR
dc.titleKadınlarda Yeme Stili ve İpucu Etkisi Arasındaki İlişkinin İncelenmesi, ve Obezite Sorununda Maruz Bırakma ve Tepki Önlemeye Dayalı Psikoeğitim Programının Etkinliğinin Araştırılması (Pilot Çalışma)tr_TR
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesistr_TR
dc.callno2014/1325tr_TR
dc.contributor.departmentoldPsikolojitr_TR
dc.description.ozetAraştırmanın birinci aşamasının amacı kadınlarda bulimiya belirti düzeylerinin dağılımını; duygusal, kısıtlayıcı ve dışsal yeme stillerinden yüksek düzey elde eden normal kilolu ve aşırı kilo obezite sorunu olan kadınların çikolata ile ilişkili ipuçlarına (görüntü ve koku) maruz kalmaları durumunda aşerme düzeyleri ve galvanik deri tepkisi ölçümlerinin farklılaşıp farklılaşmadığını araştırmaktır. İkinci aşamasının amacı obeziteye yol açabilecek çevresel ipuçlarının etkisini maruz bırakma ve tepki önleme tekniğini (Jansen, 2010) kullanarak ortadan kaldırmaya yardımcı olmaktır.tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster