Ara
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
Sporculara Yönelik Beslenme Eğitimi Modülleri Oluşturma: “M-Öğrenme” Uygulama Örneği
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2022)
Nutrition plays an important role in athlete’s performance. Professional guides are needed for the athletes in order to perform the proper nutrition practices. In this study, it is aimed to create education modules containing ...
Yetişkin Bireylerin Yeme Farkındalığı ile Diyet Kalitesi Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2022)
This study has been conducted with 207 volunteer men and women adults between age 20-50 in Ankara. The demographic characteristics, health information, physical activity status and nutritional habits of the participants ...
Yetişkinlerde yeme farkındalığı, beslenme bilgi düzeyi ve besin alımının incelenmesi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2022)
The aim of this study was to examine the relationship between mindful eating and nutritional knowledge level, food intake in adults. A total of 332 adults, 205 women and 127 men, between ages of 19-45 were included in this ...
Diyabetik ayak ülseri tanısı ile negatif basınçlı yara tedavisi uygulanan hastalara verilen oral beslenme takviyesinin beslenme durumu ve yara iyileşmesi üzerine etkisi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2022)
Medical nutrition therapy practices’ efficacy on diabetes complications is could not been fully proven. In this study, the potential contributions of wound specific oral nutritional supplement to improve nutritional status, ...
Zayıflama Diyeti Alan Metabolik Sendrom Hastalarında Biyokimyasal ve Antropometrik Değişkenler ile CD36 Düzeyi Arasındaki İlişki
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2022)
This study was planned to evaluate the effect of weight loss diet on biochemical and anthropometric variables and CD36 level on 80 patients with newly diagnosed metabolic syndrome (MetS) who started weight loss diet. The ...
Sürdürülebilir Besin Tüketim Davranışı Ölçeği’nin Türkçe Geçerlik-Güvenirliği ve Bazı Sürdürülebilir Diyet Modelleriyle İlişkisinin İncelenmesi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2022)
Unsustainable food systems pose a risk to the planet, as 26% of global greenhouse gas emissions come from food. In this respect, it is essential to increase the awareness of individuals on sustainable nutrition and to get ...