Search
Now showing items 1-10 of 16
İş Stres Düzeyi, Beslenme Durumu, Diyet Kalitesi ve Bazı Antropometrik Ölçümler Arasındaki İlişki.
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018)
The aim of the study is to evaluate the relationship between job stress level and nutritional habits, diet quality, some anthropometric measures. The research was conducted with 34 female and 150 male workers aged 20-65 ...
Meme Kanseri Hastalarının Kemoterapi Sürecinde Beslenme Durumu, Bazı Biyokimyasal Parametreler ve Yaşam Kalitesinin Değerlendirilmesi.
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Şahin Kaya A., Evaluation of Nutritional Status, Some Biochemical Parameters and Quality of Life in Breast Cancer Patients During Chemotherapy. Hacettepe University Graduate School of Health Sciences, Nutrition and Dietetics ...
Bir Medya Kurumunda Çalışanlarda Beslenme ve İş Stres Durumlarının Değerlendirilmesi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2017)
The aim of this study was to determine the relationship between nutritional behaviours, nutritional status, anthropometric measurements and stress levels and stress status of media workers in a media institution. The sample ...
Yetişkin Kanserli Hastalarda Diyetin Toplam Antioksidan Kapasitesinin Değerlendirilmesi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2017)
Yeniçağ, R., Assessment of the Dietary Total Antioxidant Capacity in the Adult Cancer Patients, Hacettepe University Faculty of Pharmacy Department of Nutritional Sciences Masters Degree Thesis, Ankara, 2017. The aim of ...
Yetişkin Bireylerde Yeni Besin Korkusu ve Diyet Kalitesinin Değerlendirilmesi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018)
Although food neophobia (FN) are reported to have nutritional effects, the studies on the subject are fairly limited in the literature. This study was conducted with 174 volunteers (89 female, 85 male) with a range of 20-60 ...
Şizofreni Hastalarında Diyetin Toplam Antioksidan Kapasitesinin Değerlendirilmesi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019-07-17)
Özüağ, G., Evaluation of Dietary Total Antioxidant Capacity in Patients with Schizophrenia, Hacettepe University, Graduate School of Health Sciences Community Nutrition Programme, Master of Sciences Thesis, Ankara, 2019. ...
Beden Kütle İndeksi Farklı Yetişkin Kadınlarda Yeme Tutumu Ve Beslenme Durumu Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019)
This study was conducted on evaluating the
relation between nutritional status and eating attitudes in 155 women with different
body mass index levels aged from 19 to 64 who admitted to a family health center in
Ankara. ...
Farklı Beden Kütle İndeksine Sahip Kadınların Beslenme Durumunun Bazı İnflamasyon Belirteçleri ile İlişkisinin Değerlendirilmesi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018)
This study aims to evaluate the relationship between nutritional status and some biochemical and inflammatory indicators in women aged 20-45 years and with varying body mass index (BMI). This study was carried out in Ankara ...
TİP 2 Diyabetli Bireylerde Beslenme Durumu ve Sağlıklı Beslenme Takıntısı Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2017)
Kamanlı, B. Assessment of Relationship Between The Nutritional Status and Orthorexia Nervosa of Patients with Type 2 Diabetes. Hacettepe University, Institute of Health Sciences, The Community Nutrition Program M.Sc. Thesis, ...
Şişman Kadınlarda Farklı Protein İçerikli Diyetlerin Beslenme Durumu ve Biyokimyasal Parametreler Üzerine Etkisi
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2017)
The aim of this study was to evaluate the general nutritional habits, nutritional and physical activity status of the women and to evaluate the effect of high protein and control diet on inflammatory markers, some biochemical ...