Konu "Laktik Asit Bakterileri" için Gıda Mühendisliği Bölümü listeleme
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
-
Geleneksel Yoğurtlardan Starter Bakterilerin İzolasyonu, Moleküler Tanımlaması Ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-31)The fermentation process of starter cultures is one of the most important factors of chemical, physical and biological changes that occur during the transformation of milk into yoghurt. In this thesis, it was aimed to ... -
İn Vitro Şartlarda Laktik Asit Bakterilerinin Ve Yoğurdun Kurşun Ve Kadmiyum Bağlama Özelliğinin İncelenmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-06)The main purpose of this study is to investigate the heavy metal (Pb and Cd) binding and binding stability properties of lactic acid bacteria (LAB), to examine the heavy metal biosorption potential of yoghurts containing ...