• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
Search 
  •   DSpace Home
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü
  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü Tez Koleksiyonu
  • Search
  •   DSpace Home
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü
  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü Tez Koleksiyonu
  • Search
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Search

xmlui.mirage2.discovery.showAdvancedFiltersxmlui.mirage2.discovery.hideAdvancedFilters

Filters

Use filters to refine the search results.

Now showing items 1-10 of 13

  • Sort Options:
  • Relevance
  • Title Asc
  • Title Desc
  • Issue Date Asc
  • Issue Date Desc
  • Results Per Page:
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100

Tip 2 Diyabetik Bireylerde Diyet Magnezyum Alımı ve Serum Magnezyum Düzeyi ile Metabolik Kontrol Parametreleri Arasındaki İlişkinin Araştırılması 

Özçalışkan, Hatice (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2015)
To optimize the metabolic control is focus in order to manage and prevent the chronic complications of Type 2 DM. Magnesium is responsible for glucose metabolism as a consequence the mineral is potential preventive and ...
untranslated

Yeni Tanı Almış Akciğer Kanserli Hastalarda Malnütrisyon Riski ve Yaşam Kalitesinin Değerlendirilmesi 

Eğlenoğlu, Hatice Duygu (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2015)
The aim of this study, was to determine the effect of malnutrition risk, metastasis and stage of cancer to the quality of life and nutritional status of hospitalized patients newly diagnosed with lung cancer, by evaluating ...
untranslated

Tip 2 Diyabetli Hastalarda Tuz Tüketimi ve Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi 

Börekci, Sema (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2015)
The study was to aim emphasise the importance of implementing proper eating suggestions in patients with diabetes by examining their eating habits and the metabolic control of diabetes through salt intake. This research ...
untranslated

Ratlarda Maternal Düşük Kaliteli Protein Diyetinin Gebeliğe Adaptasyon, Fetal Gelişim Ve Plazma Amino Asit Profili Üzerine Etkisi. 

Kabasakal Çetin, Arzu (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2015)
This study aimed to examine the effect of maternal low quality protein diet on maternal adaptation to pregnancy, fetal growth and maternal and fetal plasma free amino acid profile at weaning. Thirteen, 9-11-week old virgin ...
untranslated

Toplu Beslenme Hizmeti Verilen Merkezlerde Kullanılan El Kurutma Makinalarının El Hijyeni Üzerine Etkisinin İncelenmesi 

Kasapoğlu, Serkan (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2015)
This study was conducted to assess the effect on the hand hygiene of the hand dryers which is placed in the toilets of the food courts food service systems of the 8 shopping centers found in Ankara. In this study first ...

Sağlıklı Ve Gestasyonel Diyabetli Gebe Kadınların Serum D Vitamini Düzeyleri Ile Beslenme Durumlarının Karşılaştırılması 

Ede, Gözde (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2015)
Gestational diabetes mellitus (GDM) is one of the most significant health problem which is defined as a glucose intolerance of any degree with onset or first recognition during pregnancy. The study was planned to compare ...
untranslated

Türk Kahvesi ve Bazı Hazır Kahve Karışımlarının Total Fenol İçeriği ve Antioksidan Aktivitelerinin Karşılaştırılması 

Ülger, Neslihan (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2015)
The aim of this study was to determine how total phenol content, antioxidant activity (DPPH, TEAC, FRAP), chlorogenic acid content and caffeine content of traditionally prepared Turkish coffee changed by addition of milk ...
untranslated

Sağlıklı Bireylerde Bitter Çikolatanın Kan Glikoz ve İnsülin Düzeyleri Üzerine Etkisi 

Pazarbaşı, İlker (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2015)
This study was conducted to compare blood glucose and insulin levels after consumption of milk (MC) and dark (DC) chocolate. Fifteen healthy individuals who had ideal body weights participated in the study. Frequency ...
untranslated

Farklı Pişirme Yöntemlerinin Patateslerin Glisemik İndeks Değeri Üzerine Etkisi 

Çiftçi, Seda (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2015)
The purpose of this study was to determine the glycemic index values of different cooking methods applied potato foods. The study was conducted over aged between 19-35 years (24 ± 3.81), body mass index between the (18.0-24.99 ...

KKTC Güzelyurt Bölgesinde Üretilen Zeytinyağı ile Olası Ağır Metal Alımı Arasındaki İlişkiyi İncelemeye Yönelik Bir Çalışma 

Kabaran, Seray (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2015)
This study was planned to examine the possible heavy metal intake from olive oils produced in Guzelyurt area, TRNC. It was aimed to assess the concentrations of Cr, Fe, Co, Ni, Cu, Zn, As, Cd, and Pb in olive oil produced ...
  • 1
  • 2
Hacettepe Üniversitesi Kütüphaneleri
Açık Erişim Birimi
Beytepe Kütüphanesi | Tel: (90 - 312) 297 6585-117 || Sağlık Bilimleri Kütüphanesi | Tel: (90 - 312) 305 1067
Bizi Takip Edebilirsiniz: Facebook | Twitter | Youtube | Instagram
Web sayfası:www.library.hacettepe.edu.tr | E-posta:openaccess@hacettepe.edu.tr
Sayfanın çıktısını almak için lütfen tıklayınız.
Contact Us | Send Feedback



DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Theme by 
Atmire NV
 

 


DSpace@Hacettepe
huk openaire onayı
by OpenAIRE

About HUAES
Open Access PolicyGuidesSubcriptionsContact

livechat

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeDepartmentPublisherLanguageRightsxmlui.ArtifactBrowser.Navigation.browse_indexFundingxmlui.ArtifactBrowser.Navigation.browse_subtypeThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeDepartmentPublisherLanguageRightsxmlui.ArtifactBrowser.Navigation.browse_indexFundingxmlui.ArtifactBrowser.Navigation.browse_subtype

My Account

LoginRegister

Discover

AuthorBörekci, Sema (1)Ede, Gözde (1)Eğlenoğlu, Hatice Duygu (1)Heıdarzadeh Rad, Nazanin (1)Kabaran, Seray (1)Kabasakal Çetin, Arzu (1)Kasapoğlu, Serkan (1)Pazarbaşı, İlker (1)Çiftçi, Seda (1)Öztürk, Şeniz (1)... View MoreSubjectDiet quality (1)Gastrointestinal system cancers (1)Gestational diabetes mellitus (1)Glycemic ındex (1)Hand hygiene (1)Low quality protein (1)Lung cancer (1)Milk chocolate (1)Nutrition (1)Oncology (1)... View MoreDate Issued
2015 (13)
Has File(s)Yes (13)

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Theme by 
Atmire NV