• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
Browsing Beslenme ve Diyetetik Bölümü Tez Koleksiyonu by Funding 
  •   DSpace Home
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü
  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü Tez Koleksiyonu
  • Browsing Beslenme ve Diyetetik Bölümü Tez Koleksiyonu by Funding
  •   DSpace Home
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü
  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü Tez Koleksiyonu
  • Browsing Beslenme ve Diyetetik Bölümü Tez Koleksiyonu by Funding
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Browsing Beslenme ve Diyetetik Bölümü Tez Koleksiyonu by Funding "Bilimsel Araştırma Projeleri KB"

  • 0-9
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • H
  • I
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • O
  • P
  • Q
  • R
  • S
  • T
  • U
  • V
  • W
  • X
  • Y
  • Z

Sort by:

Order:

Results:

Now showing items 1-9 of 9

  • title
  • issue date
  • submit date
  • xmlui.ArtifactBrowser.ConfigurableBrowse.sort_by.indexing
  • ascending
  • descending
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
    • Chia Tohumunun (Salvia Hispanica L.) Ratlarda Kafeterya Diyeti ile İndüklenen Obezite Üzerine Etkisi 

      Çetin Karakaş, Cansu (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2021)
      Today, obesity is an important health problem with an increasing rate globally. Fast foods and high-energy-dense foods have a great effect on this problem. In this case, the importance of herbal foods, which are a source ...
    • Disfaji Diyetinde Kullanılan Ksantan Gamı ve Modifiye Mısır Nişastasının in Vivo İlaç Salımı Üzerindeki Etkileri 

      Ilgaz, Fatma (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-10-05)
      Swallowing of oral solid dosage forms without modification may be difficult or dangerous in patients with dysphagia. The most common method to facilitate drug administration in these patients is to mix the powdered drug ...
    • Doğal Antioksidan İçeren Propolis ve Yaban Mersini Ekstrelerinin Heterosiklik Aromatik Amin Oluşumu Üzerine Etkileri 

      Gümüş, Damla (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
      Heterocyclic Aromatic Amines (HCAs) are carcinogenic, genotoxic and mutagenic compounds which are formed during cooking process of proteinaceous foods such as red meat, poultry and fish. It is recommended to prevent the ...
    • Farklı Yöntemler ile Enkapsüle Edilen Probiyotiklerin İn Vitro ve İn Vivo Etkinliğinin Belirlenmesi 

      Madalı, Berna (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2021-12-15)
      Probiotics have beneficial effects on several diseases although, very few studies evaluate their effects in healthy individuals. This study aimed to evaluate the viability levels of different probiotic species by encapsulation ...
    • Kistik Fibrozisli Hastalarda Lactobacillus Rhamnosus Gg Desteğinin Gastrointestinal Sistem ve Pulmoner İnflamasyon ile Beslenme Durumuna Etkisi 

      Serçe, Hatice (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2021-05-27)
      Serçe, H. The Effect of Lactobacillus Rhamnosus GG Support on Gastrointestinal System and Pulmonary Inflammation and Nutrition Status in Patients with Cystic Fibrosis. Hacettepe University Institute of Health Sciences, ...
    • Profesyonel Voleybolcularda Serum 25(Oh)D Vitamini Düzeyi İle Beslenme Durumu ve Fiziksel Performans İlişkisi 

      Demir, Serap (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019-12-25)
      In this study, we aimed to determine the relationship between serum 25(OH)D levels and dietary factors, body composition, physical performance, and inflammatory/oxidative stress markers in elite volleyball players. Forty-seven ...
    • Sonik Hedgehog Ekspresyonunun Tat Duyarlılığı ve Besin Alımına Etkisi 

      Öztürk, Elif Esra (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2021)
      This study investigated the effect of sonic hedgehog expression on taste sensitivity and food intake, with 46 subjects aged 19-44 who did not smoke or suffer from any chronic or metabolic diseases. Preliminary research ...
    • Tip 1 Diyabetli Adölesanlarda Protein ve Yağların Postprandiyal Glisemik Yanıta Etkisi ve Bu Yanıtın İnsülin Rejimiyle Yönetiminin İncelenmesi 

      Bağlam, Nurcan (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2021)
      This study was designed as a mono-center, randomized single-blind study with regards to insulin, and conducted on 11 participants aged between 12-18 with Type 1 diabetes using continuous subcutaneous insulin infusion (CSII) ...
    • Tip 2 Diyabetli Bireylerde Diyetin Fitokimyasal İçeriğinin ve Total Antioksidan Kapasitesinin Serum FGF21 Seviyesi Üzerine Etkisi 

      Yıldırım, İlknur Gökçe (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2022)
      Dietary phytochemicals and total antioxidant capacity of diet are thought to have positive effects in type 2 diabetes mediated by oxidative stress and it has been discussed recently that fibroblast growth factor 21 (FGF21) ...
      Hacettepe Üniversitesi Kütüphaneleri
      Açık Erişim Birimi
      Beytepe Kütüphanesi | Tel: (90 - 312) 297 6585-117 || Sağlık Bilimleri Kütüphanesi | Tel: (90 - 312) 305 1067
      Bizi Takip Edebilirsiniz: Facebook | Twitter | Youtube | Instagram
      Web sayfası:www.library.hacettepe.edu.tr | E-posta:openaccess@hacettepe.edu.tr
      Sayfanın çıktısını almak için lütfen tıklayınız.
      Contact Us | Send Feedback



      DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
      Theme by 
      Atmire NV
       

       


      DSpace@Hacettepe
      huk openaire onayı
      by OpenAIRE

      About HUAES
      Open Access PolicyGuidesSubcriptionsContact

      livechat

      sherpa/romeo

      Browse

      All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeDepartmentPublisherLanguageRightsxmlui.ArtifactBrowser.Navigation.browse_indexFundingxmlui.ArtifactBrowser.Navigation.browse_subtypeThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeDepartmentPublisherLanguageRightsxmlui.ArtifactBrowser.Navigation.browse_indexFundingxmlui.ArtifactBrowser.Navigation.browse_subtype

      My Account

      LoginRegister

      DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
      Theme by 
      Atmire NV