Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
Unun Kalite Parametrelerinin Yakın ve Orta Kızılötesi Spektroskopisi Kullanılarak Tahmin Edilmesi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)
Grain has a big importance in human diet and wheat is the first row among grains. Wheat, which is used in the industry, quality can show significant variance depending on climate, genetic difference, environment, and storage ...
Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Fonksiyonel ve Tam Buğday Ekmeği Özelliklerinin Karşılaştırılması, Kalite ve Fonksiyonel Özellikler Bakımından İyileştirilme Olanaklarının Araştırılması
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Six bread wheat varieties (modern cultivars) widely grown in Turkey, nine different bread wheat varieties registered in former years prior to 1970 (old cultivars) and three different local wheats grown in Anatolia in the ...
SÜNE ZARARININ TESPİTİ İÇİN FLOROMETRİK YÖNTEM GELİŞTİRİLMESİ
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)
Sunn Pest (Eurygaster spp.) is one of the most common wheat bugs in our country, causing excessive losses of crop yield and decrease in technological properties of wheats. During the feeding of Sunn Pest from wheat grain, ...
Seçilmiş Yerel Buğday Çeşitlerinin Karşılaştırmalı Transkriptomik Analizi ve Çinko Uygulamasının Bazı Enzim Genlerinin İfade Düzeyine Olan Etkisi
(Fen Bilimleri Enstitüsü, 2022)
Wheat is an easy-to-cultivate, high-yielding cereal product and is grown in many places in the world due to its adaptability to different climatic and soil conditions. In order to meet the increasing population demand, ...