Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorSorkun, Kadriyetr_TR
dc.contributor.authorGüzel, Fatmatr_TR
dc.date.accessioned2015-10-15T06:50:29Z
dc.date.available2015-10-15T06:50:29Z
dc.date.issued2014tr_TR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11655/2088
dc.description.abstractAccording to the statistics done between the years 2010-2011, based on the list of 304 beekeepers, registered in the Ardahan Beekeepers' Association in Ardahan province and its districts, established on the Caucasus between the Eastern Anatolia region and Black Sea border, 75 apiaries and 75 pieces honey samples were collected from these apiary form the study material. Than, one sample included in the samples so the study has been completed with 76 samples. In this study, melitopalynological analyses and physicochemical analyses were used to determine the quality of honey samples collected from Ardahan province and whether they are adulterated or not. In the melitopalynological analyses, the source of pollens and the total number of pollens, the source of the starch in honey and the rate of percentage and the microscopic particles that should not be in honey were examined.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherFen Bilimleri Enstitüsütr_TR
dc.subjectHoneytr_TR
dc.titleArdahan İli Ballarının Melitopalinolojik, Fiziksel ve Kimyasal Analizitr_TR
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesistr_TR
dc.callno2014/1124tr_TR
dc.contributor.departmentoldBiyolojitr_TR
dc.description.ozetTürkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi ile Karadeniz sınırında Kafkaslar üzerinde kurulmuş olan Ardahan il merkezi ve ilçelerinden, 2010-2011 yıllarında, Ardahan İli Arı Yetiştiricileri Birliğine kayıtlı 304 arıcı listesine göre yapılan istatistiksel çalışmalar sonucunda 75 adet arılık ve bu arılıklardan toplanan 75 adet bal örneği çalışma materyalini oluşturmuştur. Daha sonra çalışmaya dahil edilen bir örnekle beraber 76 örnek üzerinden araştırma tamamlanmıştır.Bu çalışmada, Ardahan ilinden toplanan bal örneklerinin kalitesinin ve tağşişli olup olmadığının tespitine yönelik olarak melitopalinolojik analizler ve fizikokimyasal analizler yapılmıştır. Melitopalinolojik analizlerde balların polen kaynağı, toplam polen sayısı, baldaki nişasta kaynağı ile yüzde miktarı ve balda bulunmaması gereken mikroskobik partiküller incelenmiştir. Fizikokimyasal parametrelerle ise balların yüzde kül içeriği, elektriksel iletkenliği ve nem miktarı tespit edilmiştir.tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster