Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorCihangir, Nilüfertr_TR
dc.contributor.authorHammamchi, Hamidehtr_TR
dc.date.accessioned2015-10-15T06:50:28Z
dc.date.available2015-10-15T06:50:28Z
dc.date.issued2014tr_TR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11655/2079
dc.description.abstractLipases (E.C.3.1.1.3; tri glycerol acyl hydrolases) are hydrolizer enzymes which catalyze free fat into glycerol and triglycerid. Industrial lipase commonly is provided by external cellular activity from strains of microorganisms. Microbial lipases are produced in liquid phase and its activity is influenced by concentrations of carbon nitrogen resources, pH, temperature and metal ions. In this study, Rhodotorula mucilaginosa as a lipase source, isolated from the village which is located near Eskisehir city. In the production of lipase, environmental conditions and media components are investigated as a important parameter. Vegetable oils as carbonivsource (olive oil, sunflower oil, soybean oil, corn oil and peanut oil) and carbohydrate source (gluconic, galactose, fructose, lactose, maltose and sucrose) and nitrogen sources (peptones, ammonium sulfate, urea, yeast extract, casein, ammonium oxalate, ammonium carbonate and proteose peptone) are used for lipase activity investigationtr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherFen Bilimleri Enstitüsütr_TR
dc.subjectLipase activıtytr_TR
dc.titleRhodotorula Mucilaginosa Dan Lipaz Enzimi Üretimi ve Aktivitesine Etkili Parametrelerin Belirlenmesitr_TR
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesistr_TR
dc.callno2014/953tr_TR
dc.contributor.departmentoldBiyolojitr_TR
dc.description.ozetLipazlar (E.C.3.1.1.3; trigliserol açilhidrolazlar) enzim sınıflandırmasında hidrolazlar ana sınıfında yer alan, triaçilgliserollerin serbest yağ asitlerine ve gliserole hidrolizini katalizleyen enzimlerdir. Endüstriyel lipazlar, genellikle hücre dışı lipaz üreten mikroorganizma türlerinden sağlanır. Mikrobiyal lipazlar çoğunlukla sıvı ortamlarda üretilir ve aktiviteleri karbon azot kaynakları tür ve derişiminden, ortam pH sından, sıcaklıktan ve metal iyonlarından etkilenir. Bu çalısmada Eskişehir ili Hasanbey Köyünden izole edilen Rhodotorula mucilaginosa lipaz kaynağı olarak kullanıldı, lipaz üretiminde önem taşıyan ortam koşulları ile ortam parametreleri incelendi.tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster